+45 40 59 52 86

Frederiksholms Kanal 18 får Louvre tagvinduer
Louvre smedejernstagvinduer i tegl- og skifertag på fredet ejendom.

Den fredede ejendom Frederiksholms Kanal 18, er under restaurering og får bla. ny tagbeklædningen med tegl og naturskifer. Alle de gamle støbejernstagvinduer udskiftes til nye tidsvarende Louvre smedejernstagvinduer som kan opfylde bygherrens krav til isolering og komfort.

Kongelig Bygningsinspektør Noah Boe-Whitehorn fra "Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter"er rådgiver for ombygningen. Noah har varetaget mange ombygninger på fredede ejendomme og fortæller at han blev meget begejstret da han erfarede at det var muligt at få nye jerntagvinduer, som både var elegante med smalle sprosser og som kunne produceres med isolering i glas og ramme. Det er et værdifuldt alternativ til ombygning af de gamle støbejernsvinduer som aldrig kan løses rigtigt godt teknisk når tagene isoleres.

Tidligere har det været håbløst at finde tagvinduer til fredede ejendomme da de enten ikke har passet til de historiske ejendomme, eller har været umulige at montere. Med Louvre smedejernstagvinduer kan vi lave en forsvarlig og tæt inddækning og vinduet kan tilpasses i tagdækningen ved både skifer og tegl.

Tagkonstruktionen på Frederiksholms Kanal er opbygget som et “skævt” manzardtag, med tegltag mod gårdsiden, tagpap på den flade del og naturskifertag mod gaden.

Louvre Smedejernstagvindue anvendes ofte til fredede naturskifertage, hvor overkanten af rammen ligger i niveau med tagfladen. Da Kulturstyrelsen ønskede at tagvinduerne i tegltaget skulle monteres højere i tagfladen, identisk med de gamle tagvinduer, valgte arkitektfirmaet i samråd med Saxo Solution at få forhøjet jernrammen på alle tagvinduer mod gårdsiden.

Mod gadesiden monteres tagvinduerne i plan med Saxo 2 naturskiferen, som tagvinduesleverandøren Saxo Solution også skal levere.